Chat with us, powered by LiveChat

Ingen mjukvara, ingen installation – effektivt och enkelt!

Extend Commerce utvecklar och förbättrar nya och befintliga funktioner hela tiden. Förra året innebar det ca 9000 timmar plattformsutveckling för våra kunder.

Releaseinformation

Här hittar du information om förändringar och nyheter i vår plattform. Vi släpper nya releaser 10 gånger per år. Klicka på länken nedan och se mer om våra senaste releaser.

Läs mer om vad som finns i våra releaser

Äldre versioner

Version 6.8.0.0 (19-08)

Den sjunde releasen 2019 släpps den 27e augusti.

Exempel på nya funktioner inkluderar:

• Fyll på dina lager Automatiskt med Lagerflyttar, det är nu möjligt sätta upp automatisk påfyllnad av lager med lagerflyttar. Detta betyder att vi automatiskt kan förflytta saldo från till exempel ett centrallager till ett depolager. Detta sätter man upp genom att skapa upp leverantörsavtal som anger ska användas för lagerflyttar och anger från vilket lager man ska flytta från.
  • Lägg till en rabattsats i procent i orderbokningen, Vi har nu gjort det möjligt att lägga till en procentuell procentsats i den nya orderbokningen. Detta görs genom att först lägga till orderraden till ordern. Därefter kan du redigera raden genom att klicka på pennan och skriva in din rabattsats i procent.

• Ny sökfunktion i lager appl, nu lanserar Extend en ny funktionalitet för att söka på orders. Här kan du söka på plockID, ordernummer, kundens namn, sändingsnummer, kollinummer eller ID på emballageenheten. Du kan här även scanna en streckkod på en order, en transportetikett, eller en emballage etikett och direkt få information om den ordern.
  • Nya sidor får nytt, fräscht utseende, vi har tagit fram ett nytt gränssnitt som kommer att användas för alla nya sidor i Extend. Detta kommer skapa en homogenitet som gör det lätt att navigera på de olika sidorna. På dessa sidor som inkluderar tabeller så kommer man kunna söka direkt i tabellen via en tabellsökning eller med mer avancerade filter på sidor som kräver detta.

Visa lista över alla uppdateringar här

Version 6.6.0.0 (19-06)

Den sjätte releasen 2019 släpps den 24e juni.

Exempel på nya funktioner inkluderar:

• Ny inköpsenhetsfunktionalitet, möjliggör att definera mer än en inköpsenhet på en produkt. Standardsinköpsenheten sätts på produkten. Man kan sedan välja att sätta en annan inköpsenhet per leverantör.
  • Sätt en order i kö och invänta nästa utleverans. Det är nu möjligt att vid skapandet av en order placera denna i kö genom en inställning i tredje steget i orderbokningen. Inställningen gör att ordern kommer skickas med nästa utleverans på specifierad kund istället för hanteras som en vanlig order som hamnar i den vanliga orderkön ner till lagret.

• Förbättrad sökfunktionalitet vid lagerflyttsbokning,  nu möjligt att söka på produkter via alphasök när man bokar en lagerflyttsorder i systemet. Använd den detaljerade vyn för att boka lagerflyttsorders.

• Förbättrad inställningsmöjlighet för fakturor, genom inställning på fakturor som specificerar om fakturan skall distribueras direkt per automatik eller om fakturan måste granskas av en användare i systemet innan den skall skickas iväg.

Visa lista över alla uppdateringar här

Version 6.5.0.0 (19-05)

Den femte releasen 2019 släpps den 3e juni.

Exempel på nya funktioner inkluderar:

• Extend WMS (lagerapplikationen) är uppdateras med funktion som gör det möjligt att ha koll på i vilka paket som respektive rad är packad i. Detta används  i transportbokningen, så vi kan skriva ut GS1 palletiketter, förpackningsanvisningar för varje transportkolli och även detaljerade förpackningsanvisningar för varje box i transporten.
  • Det finns nu stöd för att kommunicera bildadressen till Extend Warehouse. Det ger möjlighet till bildvisning av externt lagrade bilder via länk.
  • Extend har förbättrat funktionen för att  beräkna den föreslagna kvantiteten att köpa för försörjningsmodellen kallad ”Beställningsvaror”.
  • Extend e-Learning är nu tillgänglig på både svenska och engelska.

Visa lista över alla uppdateringar här

Version 6.4.0.0 (19-04)

Den fjärde releasen 2019 släpps den 2a maj.

Exempel på nya funktioner inkluderar:

• Överföringsstöd för variantprodukter finns nu tillgängligt. Överföringsfunktionen gör det möjligt för en användare att skapa varianter via uppladdning genom att först ladda upp alla produkter genom produktöverföring och sedan ansluta varianter till basprodukten via denna produktvariantuppladdning.
  • Integration till Minuba, ett externt system för arbetsorderhantering.
  • Ny graf i inköpsfunktionen. Förbrukningen är nu indelad i olika typer av transaktioner.
  • Detaljerad loggning av aktiviteter som användare utför i lagerapplikationen.

Visa lista över alla uppdateringar här

Version 6.3.0.0 (19-03)

Den tredje releasen 2019 släpps den 27 mars.

Exempel på nya funktioner inkluderar:

• Stöd för att fördefiniera dörrkod och godsmärke på kunden i Backend samt i definiera när man skapar en ny order i Backend, vilket möjliggör en mer strömlinjeformad process.
  • Nu är det möjligt att boka varor utan balans på en lagerflytt-order som gör det möjligt att utföra flytt/registrering i förväg.
  • Förbättringar i Fortnox-integrationen, inklusive förbättrad data-rengöring i API-anslutningen till Fortnox, nu radering av tomt utrymme i artikel nr. Och nu även överföring av betalningsvillkor till Fortnox.

Lista över alla uppdateringar här

Version 6.2.0.0 (19-02) – Twilight

Den andra releasen 2019 släpps den 27 februari. Exempel på nya funktioner inkluderar:

• Distribution av fakturor via Fortnox Finans stöds fullt ut och integreras med Extend. Från version 6.2 är det nu möjligt att definiera ett externt system som avsändare / distributör av fakturan.
    Automatisk matchning mellan Extend inköpsorder och leverantörsfaktura i Fortnox.
  • Anslutande produkter till produktkategorier stöds nu via uppladdningsfunktionalitet.
  • Redan befintliga kategorier kan nu kopplas till befintliga produkter, vilket gör det enkelt att lägga till produkter i menystrukturen i webbshop

Lista över alla uppdateringar här

Läs mer om releasen som vi kallar Twilight

Version 6.1.0.0 (19-01)

2019 års första release, januar releasen, släpps den 30 januari. Nya funktioner i releasen inkluderar bland annat:

• Lösning i webbshop för att välja alla produkter i en kollektion på en sida, kallad mega matrisvy.
  • Stöd för att skicka e-postmeddelande när en produkt automatiskt har fått mer saldo.
  • Förbättrad översikt på inköp/inleveranser genom en ny kolumn som visar inköpspriset för framtida leveranser till lagret.

Lista över alla uppdateringar här

Version 5.11.0.0 (18-11)

November releasen 2018 släpps den 28 november. Nya funktioner i releasen inkluderar bland annat:

• Ny webbshop funktionalitet såsom möjlighet att Lägg till i favoriter för att förenkla nästa köp, registrera sig så man får en notis när en produkt kommer in på lager, samt förbättrad design och flexibilitet på produktsidan.
  • Förbättrad funktionalitet för hantering av e-fakturadistribution via InExchange

Lista över alla uppdateringar här

Version 5.10.0.0 (18-10)

Oktober releasen 2018 släpps den 24 oktober. Nya funktioner i releasen inkluderar bland annat:

• Förbättrad allokering av kundorders till saldo som nu inkluderar inköp som inte inlevererats, vilket får effekten att man kan fortsätta sälja produkter på lager, även om det kommer in en stor order med önskad leveranstid i framtiden, där det finns en inleverans som kommer att täcka den ordern.
  • Förbättrad funktionalitet för att  snabbare synka orders mellan  Shopify och Extend
  • Nya rapporter för lageromsättning

Påbörjat införande av att kunna spara sökfilter. Finns nu på “Sök order” och “sök inlagring”

Lista över alla uppdateringar  här

Version 5.9.0.0 (18-09)

Den sjätte releasen 2018 släpps den 26 september.

Nya funktioner i releasen  inkluderar bland annat:

• Extra funktionalitet som stöder returordersynkronisering i API-anslutningarna till extern WMS-applikation, Ongoing lager.
  • Flera förbättringar i Extend webshop inkl. hålla kundvagnen aktiv när du lämnar butiken och möjlighet att använda mega-menyn i rubriken.

Lista över alla backend uppdateringar: här

Lista över alla WMS uppdateringar: här

Version 5.6.1.0 (18-04)

Den fjärde releasen 2018 släpps den 26 april. Nya funktioner i releasen  inkluderar bland annat:

• Nytt API mot WMS systemet  Ongoing Warehouse som möjliggör enkel integration mellan de båda applikationerna.
  • Ny integration till WMS systemet Visma som möjliggör integration mellan de båda applikationerna.
  • Exends nya API katalog har börjat publiceras och inkluderar bland annat skapa order, faktura och saldo synkning.

Visa lista över alla uppdateringar  här

Version 5.6.0.0 (18-03)

Den tredje releasen 2018 släpps den 21 mars. Nya funktioner inkluderar bland annat möjlighet att identifiera product via GTIN nr. från externt system samt funktion som gör det möjligt att per domän/klient definiera vilken master data som krävs för en produkt skall vara komplett.

Visa lista över alla uppdateringar  här

Version 5.5.0.0 (18-02)

Den andra releasen 2018 släpps den 26 februari. Nya funktioner, i tillägg till några buggfixar, är bland annat möjligheten att spara en pågående order som draft för att färdigställa den senare.

Visa lista över alla uppdateringar  här

Version 5.4.0.0 (18-01)

Den första releasen  2018 släpps den 29 januari. Nya funktioner, i tillägg till några buggfixar,  är förbättringar av inköp och leverantörshantering där man nu kan:

• En produkts koppling till  leverantörsavtal kan aktiveras och inaktiverar via kryssruta
  • Möjlighet att göra inköpsorder till lager med kvantiteter uttryckt i produktenhet, förpackningsenhet eller inköpsenhet.

Visa lista över alla uppdateringar här

Version 5.3 – Northern Light

Vi har samlat all information om den senaste versionen här.

Version 5.0

2017-02-27

Extend Backend – Release 5.0. Dokumentet beskriver de funktionsförbättringar som införts till version 5.0. Nya funktioner som tillkommit är bland annat att det nu är möjligt att ladda upp kunder via Excelfil och dessutom har Extend Backend fått en ny menyrad för att skapa en mer intuitiv och enhetlig menystruktur. För en mer detaljerad översikt över uppdateringarna, klicka på datumlänken ovan.

Version 4.7.0.2

2016-12-07

Extend Backend & webbshop So2– Release 4.7.0.2. Dokumentet beskriver de funktionsförändringar som införts mellan version 4.6.4.6 och version 4.7.0.2 på S02. Versioner innehåller bland annat följande: Webbshoppen har fått stöd för Klarna Checkout. Klarna checkout innebär att försäljning som riktar sig mot privatkunder kan hanteras via Klarnas integrerade kassa. Fullständig översikt över samtliga uppdateringar finner du via datumlänken ovan.

Version 4.7.0.1

2016-11-22

Extend Backend & webbshop So1– Release 4.7.0.1. Versioner innehåller bland annat följande: Webbshoppen har fått stöd för Klarna Checkout. Klarna checkout innebär att försäljning som riktar sig mot privatkunder kan hanteras via Klarnas integrerade kassa. Fullständig översikt över samtliga uppdateringar finner du via datumlänken ovan.

Version 4.7.0.0

2016-08-31

Extend Backend & webbshop So2– Release 4.7.0.0. Versioner innehåller bland annat följande ”Prestandahöjning och förbättrad Cookies-varning i webbshop (Storefront). Förbättringar i konteringsregelverket.  Utökning av integrationskanaler mot externa e-handel och ekonomisystem såsom Magento, WooCommerce och Fortnox.  Utökad loggningsinformation i samband med inbetalningstransaktioner.  Kopplad analysdatadokument i order och inköp. Följesedel kan tas ut av leverantör och bipackas godset vid direktleverans (sk Dropship). Leverantör kan notifieras via e-post med direktlänk till inköpsordern för ökat utbyte av information. Ökad automatisering av kontaktpersoner vid sk affärshändelser i samband med offert som leder till inköp.

Version 4.6.4.5

2016-09-10

Extend Backend  So1– Release 4.6.4.5. Denna version innehåller bland annat ”Ökad funktionalitet och styrning för distribution av faktura till kund, Möjlighet till större träffsäkerhet när en faktura till kund skall gå ut, ökad information av produktinformation vid orderbokning”

Version 4.6.4

2016-04-26

Extend Backend – Release 4.6.4. Vissa funktioner kommer vid versionslyft alla kunder få tillgängliga, medan andra kräver en arbetsinsats av Extend support för konfigurering. Även denna information kan ni ta del av i nämnda lista.

Version 4.6.1 & 4.6.2

Extend Backend – Release 4.6.1 och 4.6.2 Vissa funktioner kommer vid versionslyft alla kunder få tillgängliga, medan andra kräver en arbetsinsats av Extend support för konfigurering. Även denna information kan ni ta del av i nämnda lista.

Version 4.6

2015-10-10
Extend Backend – Release 4.6 Inom kort släpper vi ett nytt servicepack för Extend Backend. Detta är ett relativt stort versionslyft som innehåller många nya funktioner, vilka vi hoppas ni som kund kommer uppskatta.

Version 4.5.7.2

2015-06-24
Funktionsförbättring Möjligt sätta epostadresser att läsas från kundregister i inkommande orderformat LxirCustomerOrder1.0 – LxirCustomerOrder1.0-formatet har fått stöd för att styra att epostadress för faktura och order kan läsas från kund i SW Backen

Version 4.5.7.1

2015-06-09
Backend funktionsförbättringar Om konteringshändelse är inaktiv på klienten, fellogga inte, processlogga istället – En teknikalitet har justerats i bakomliggande logik för hantering av konteringar, syftande till att underlätta administration.

Version 4.5.7.0

2015-05-21
Backend funktionsförbättringar Möjligt att kopiera en order – En möjlighet att kopiera en vald order har byggts in i systemet. Syftet är att underlätta bokning av repetitiva orders och därmed spara tid vid orderregistrering.

Version 4.5.6.0

2015-04-29
Funktionsförbättringar Stöd för schemaläggning av jobb för automatannullering av orderrader med status inväntar reservation. Ett klientunikt jobb för att batchmässigt kunna annullera orderrader som legat för länge med status inväntar reservation.

Version 4.5.3.7

2015-04-08
Funktionsförbättringar Stöd för att visa ordernoteringar i orderbekräftelse till kund. Tidigare har det inte varit möjligt att i det html-baserade orderbekräftelsemailet till kund få med data rörande anteckningsfält på ordern.

Version 4.5.3.6

2015-03-04
Funktionsförbättringari Backend, stöd för automatisk generering av inköpsorder för direktlevererade kundordnar. Stöd för kontering av kundinbetalningar på angivet betaldatum. Ekonomisk rapport. Periodisk sammanställning med valutastöd.

Version 4.5.3.5

2015-02-19
Förbättringar i Backend Möjligt läsa in pallregistreringsnummer via LxirCustomerOrder1.0, alternativt läsa från Backend kundregister till ordern.

Version 4.5.3.4

2015-02-09
Funktionsförbättringar i Backend Editering av order som hamnat i granskningskö (efter t.ex. misslyckad kreditkontroll) har gjorts möjligt Buggrättningar i Backend Flytt-mellan-lager-ordrar ingick inte i sökresultatet i ordersök.