Consignor & Extend skapar integrerad lösning.

Det nya partnerskapet mellan mjukvaruleverantörerna Consignor och Extend skapar nya möjligheter att integrera Extends lager och order managment plattform med Consignors ledande TA-tjänster vilket kommer att skapa en sömnlös koppling mellan orderprocess och transport.

Extend specialiserar sig på molnbaserade tjänster i för att automatiskt kontrollera och synkronisera lager-, marknads- och order- information mot multipla partners, kanaler och marknader. Detta går hand-i-hand med Consignors lösningar för utskrift av transportetiketter och transportbokningar. Den nya lösningen som utvecklats inom partnerskapet kommer skapa stor nytta för såväl befintliga som potentiella kunder för de båda bolagen.

Extend har utvecklat stöd mot Consignor Shipment Server vilket innebär att våra gemensamma kunder får en inbyggd lösning för sina etikettutskrifter och transportbokningar. Det betyder att kunderna endast behöver arbeta i ett system och får etiketterna tillbaka direkt på sin skrivare. De slipper även boka transporterna via transportörernas hemsidor eller via telefon. Extends molnbaserade plattform för order management, Supply Chain, WMS och e-handel håller mycket hög nivå och kan användas tillsammans eller var för sig och passar bra med Consignors lösningar, säger Carl-Henrik Hällöf, Country Manager på Consignor AB.

 

Consignor Shipment Server är en webservice som Consignor utvecklar och underhåller. Den kan enkelt integreras med ordersystem, lagersystem och webshoppar. Enkelt uttryckt betyder det att etiketterna levereras direkt från Consignor via internet och man behöver då inte heller någon upplärning i ett nytt system. Shipment Server kan nås var man än befinner sig och är en del av tre versioner som tillhandahålls av Consignor.

Att kunna säkerställa ledande lösningar genom hela affärsprocessen är högsta prioritet och helt kritiskt för oss på Extend. Genom vår nya koppling till Consignor så öppnas möjligheten för våra kunder att enkelt och helt sömlöst i vårt gränssnitt kunna printa fraktdokument, boka transport och spåra sändningar till alla de stora transportörerna. Att kunna erbjuda detta på alla de Nordiska marknaderna har varit kritiskt, och nu är vi i mål. Detta visar även på att en av våran absolut mest strategiska satsning, att skapa ett ekosystem av integrerade lösningar, börjar ta form säger Mathias Bredin, Head of Marketing & Sales på Extend AB.

Det är viktigt för oss att samarbetet med Extend ger konkreta fördelar för våra och Extends kunder. Utöver det hjälper samarbetet till att stärka vår position på marknaden för Delivery Management. Jag ser verkligen fram emot det kommande samarbetet med Extend fortsätter Carl-Henrik

 

För mer information om samarbetet och lösningen, kontakta
Mathias Bredin, Sälj- & Marknadschef, Extend på tel. +46 (0)73 518 70 62 eller e-post: mathias.bredin@extend.se
Carl-Henrik Hällöf, Country Manager, Consignor AB, på tel. +46 (0)707-761065 eller e-post: carl.hallof@consignor.com,

Om Extend
Extend är en av Sveriges ledande leverantörer av molnbaserade IT-system för hantering av avancerade logistik- och finansprocesser. Extend-plattformen gör det möjligt att automatiskt kontrollera och synkronisera lager-, marknads- och orderinformation mot multipla partners, kanaler och marknader.
Extend grundades 1998 och har i dag ca 20 medarbetare samt kunder i hela Europa.
Med realtidsinformation och inbyggd logik ger Extend företag kontroll på sina affärsprocesser. De får helt enkelt rätt information i rätt tid för att kunna fatta bättre beslut i syfte att optimera och utveckla sin verksamhet. Eftersom plattformen är flexibel och modulär kan företag enkelt växa med Extend. Det innebär att de kan ta en sak i taget och lösa de problem de har idag och sen växa med systemet när behov uppstår i framtiden. Läs mer på www.extend.se
Extend. Think Small

Om Consignor
Consignor AB utvecklar och säljer delivery management-lösningar till företag som skickar varor. Consignor Group grundades i Norge 1997 och har dotterföretag i Sverige, Danmark, Finland, Storbritannien, Rumänien och Kina. På koncernnivå har Consignor över 10 000 kunder inom e-handel, logistik och distributionsbranschen.