En plattform för e-handel som verkligen gör skillnad.

Professionell e-handel.

E-handel är mer än bara orderläggning. Med vår plattform får du rätt förutsättningar för att hantera offerter, order, leveranser och returprocesser mellan kund och säljare. Och självklart får du information, statistik och rapporter för att effektivisera och växa din affär.

Orderlogik

Orderlogik är en central funktion mellan köpare och säljare. Extends orderfunktioner fungerar på samtliga kanaler in i plattformen; EDI, webbshop, kundtjänst eller återförsäljare som integrerar mot Extend. Ett pris eller en rabatt räknas alltid på samma sätt och ett disponibelt saldo hanteras i realtid i samtliga kanaler.

 

Webbshop

De grafiska gränssnitten är viktiga. Extends grafiska gränssnitt är helt kundunika och ligger som ett lager ovanpå själva logiken. Beroende på om man säljer till privatpersoner eller om man säljer till företagskunder, och beroende på om man säljer skördetröskor eller strumpor så finns det olika behov av hur detta skall presenteras. I Extend-plattformen finns flera olika grundvarianter på hur struktur och navigering kan fungera. Varje kund kan dock fritt, utan att det påverkar någon annan som utnyttjar Extend, ha sina helt egna gränssnitt både vad gäller struktur och design.

Direktleverans

E-handeln mot kund måste kunna hantera många olika försörjningssätt; lagerleveranser, direktleveranser, konsignationsleveranser, digitala leveranser osv. Extend presenterar leveranstid och möjlighet till samleveranser baserat på kundens behov och tillgänglighet oavsett distributionssätt. Detta möjliggör för hantering av stora mängder varor oavsett på vilket lager de finns.

Faktura & Kredithantering

Extend e-handel hanterar olika former av betalningar. När det gäller normala företagskunder så handlar de sällan med kreditkort. Ekonomisk reglering mellan företag sker oftast med någon form av kredit av säljare till köpare, t.ex. faktura 30 dagar. Syftet med effektiva flöden och e-handel är att minimera administrativ tid på varje order och leverans och således finns det ingen ordermottagare eller administratör som kontrollerar inkommande order. Kontrollfunktioner i systemet sätts upp och beslutar om en order kan släppas igenom för leverans eller inte. Extend-plattformen har inbyggd kreditgränshantering på alla kunder, vilken beräknas automatiskt mot angivna maxvärden, utleveranser och gjorda kundinbetalningar. Att vi dessutom har fakturahantering innebär att vi kan skicka fakturor via EDI eller e-post och användaren har tillgång till sina fakturor i webbshopen.

Restorder

Att visa exakt disponibelt saldo, med exakta tider för nästa möjliga leverans gör att kunderna väljer produkter som kan levereras, men när ordern inte kan levereras i sin helhet vid önskad tid måste man kunna hantera restorderlogik i förhållande till sina kunder. Vissa kunder kanske vill ha produkterna så fort de kommer, medan andra kunder kanske vill att eventuella restorders skall annulleras på grund av att de kommer att beställa varorna på nytt. En e-handel måste kunna hantera dessa regler kundunikt och man måste kunna låta kunden avgöra vad som skall ske med restordrar. Extend har många olika varianter av regelverk för restorderhantering.

Vill du prata med en expert? Kontakta oss

Möt vår Produktchef

agrol

Agrol – Lantmännen

Agrol Oil är ett bolag inom Lantmännen som levererar smörjmedel och olja till proffsmarknaden – framförallt till jord- och skogsbruk. Bolaget har ett heltäckande produktprogram med produkter som är speciellt framtagna för att tåla extrema påfrestningar i maskiner som aldrig står stilla. Försäljningen sker uteslutande via återförsäljare och all distribution går via en 3PL-partner i Kungsängen.
Läs mer om vår lösning med Agrol >>

Våra funktioner skapar effektivare e-handel

Självklart skall informationen i onlinegränssnitten omfatta alla affärshändelser mellan kund och säljare, inte bara de som hanteras via internetgränssnitten. För oss är begreppet elektronisk relation med kund ett bättre begrepp än e-handel. Extends molnbaserade affärsprocessplattform skapar förutsättning för en avancerad relation mellan köpare och säljare som är en helt integrerad del av affärsprocessen.

Webbshop

Funktionalitet som rymmer hela plattformens bredd, bland annat disponibilitet, styra kunden till specifika lager per automatik, restorderhantering, hanteras och presenteras med responsive design. Till webbshopen finns även admingränssnitt och möjlighet att anpassa layouten.

Restorder

Att visa exakt disponibelt saldo, med exakta tider för nästa möjliga leverans gör att kunderna väljer produkter som kan levereras, men när ordern inte kan levereras i sin helhet vid önskad tid måste man kunna hantera restorderlogik i förhållande till sina kunder.

Läs mer om Restorder

Faktura & Kredithantering

Extend e-handel hanterar olika former av betalningar. När det gäller normala företagskunder så handlar de sällan med kreditkort. Ekonomisk reglering mellan företag sker oftast med någon form av kredit av säljare till köpare, t.ex. faktura 30 dagar.

Läs mer om Faktura & Kredithantering


Orderhantering & Logik

Extends avancerade orderlogik är hjärtat och hjärnan i logistiksystemet. Orderlogik är en central funktion mellan köpare och säljare. Extends orderfunktioner fungerar på samtliga kanaler in i plattformen; EDI, webbshop, kundtjänst eller återförsäljare som integrerar mot Extend. Ett pris eller en rabatt räknas alltid på samma sätt och ett disponibelt saldo hanteras i realtid i samtliga kanaler.

Läs mer om Orderhantering

Flexibel prissättning

Möjlighet att sätta upp prismatris som innebär att kunder kan få priser baserat på prislistor, rabattlistor och dessa kan grupperas på kundgrupper. Kombinationerna blir oändliga men systemet presenterar alltid lägsta möjliga pris för respektive kund. Kundunika prislistor kan skrivas ut direkt av kunden.

Läs mer om Flexibel prissättning

Direktleverans

Optimera med inbyggd logik på; produkt/order/orderrad eller kvantitet som definierar om ordern skall tas från lager eller direkt från leverantör.

Läs mer om Direktleverans


Internationell handel

Hantering av momshantering inom EU och utanför EU, samt möjlighet att hantera landsunik hantering för olika länder gällande tex fakturering.

Läs mer om Internationell handel

Kundprofilering

Med Extend-plattformen för e-handel så kan du profilera dina gränssnitt, följesedlar, ordererkännande osv. med dina kunders profiler.

Läs mer om Kundprofilering

Integration

Många av våra kunder integrerar såväl sina egna interna system som affärssystem som mot sina kunder och leverantörer. Att kunna integrera med andra system är viktigt och det är vi bra på! Vi har stadardkopplingar till många olika system såsom Fortnox, Magento och Woocommerce men även till stora industriaktörer som Ica och Systembolaget.

Läs mer om integrationer


Konsignationslager

Möjlighet att sätta upp flera lager som kan kontrolleras och hanteras i systemet precis på samma sätt som distributionscenter.

Bli expert på Konsignationslager

Punch-out

Punch Out-tekniken är en lösning som möjliggör en smart relation mellan en säljares egna e-handel och köparens funktioner i sitt inköpssystem. Det handlar om att inköpssystemet skapar en inloggning till e-handelssystemet och att sedan användaren använder säljarens e-handelssidor för att göra sitt inköp.

Läs mer om Punch-out

Få en kostnadsfri demo idag! Kontakta oss

Kunder

Våra kunder är beroende av att deras processer, administrativa och logistiska flöden är optimerade
och att vardagen fungerar problemfritt. Det har vi hjälpt dem med.

mediaprint2

agrol

baltex2

Kontakta oss

Vi är ett företag byggt av seniora logistikexperter. Oavsett vilken fråga du har, slå oss en signal. Vi erbjuder bland annat strategisk expertrådgivning, implementation, processer, utbildning och självklart vidareutveckling och anpassning utifrån era behov.